Milliseid omadusi teleri valimisel silmas tuleks pidada?

Milliseid omadusi teleri valimisel silmas tuleks pidada?

Telerite valik kaubandusvõrgus võtab silme eest kirjuks – neid on igas suuruses, erinevate ekraanitehnoloogiate ja lisavõimalustega. Kuidas selle suure valiku seast enda koju sobiv leida? Siit leiad nippe, mis teevad teleri valiku palju lihtsamaks.

Teleri suurus

Teleri suuruse valikul mängib peamist rolli ruumi suurus, kuhu teler paigutatakse. Õnneks ei pea hakkama katse-eksituse meetodil erineva suurusega telereid ostma, et nende seast see õige leida – saab ka lihtsamalt.

On mõned rusikareeglid, mida järgides saad elutuppa õige teleri valida. Mida parem on teleri resolutsioon, seda lähemal vaatamiskohale see olla võib. Näiteks 4K resolutsiooniga mudeli puhul tuleks selle kõrgus korrutada 1,5-kordse kaugusega istumiskohast. Mida veel silmas pidada, saad detailsemalt uurida varasemast blogipostitusest.

Ekraanitehnoloogia

Teine oluline faktor teleri valikul on ekraanitehnoloogia. Tänapäeval on kõige enam levinud LCD-ekraaniga mudelid, kuid aina enam liigub turul ka OLED-variante. Viimane on küll kallim, kuid nendegi hinnad hakkavad tasapisi allapoole liikuma.

OLED-i suureks eeliseks on eraldiseisvad valgustusega pikslid, mis vajadusel lülituvad ka täielikult välja. See omakorda tähendab, et mustad toonid kuvatakse päriselt mustana. OLED-tehnoloogia kohta saad lähemalt uurida blogi varasemast postitusest.

Sony valikust leiab veel ka Mini-LED-tehnoloogiaga telereid, mis kasutavad suurel hulgal pisikesi dioode. Need juhivad taustavalgustust veelgi täpsemalt, mis omakorda muudab pildi elavamaks, täpsemaks ning kontrastsemaks.

Nutikad lahendused

Kuna voogedastusteenused teevad võidukäiku, on selle trendiga kaasa läinud ka teleritootjad ning lisanud uutele mudelitele nutikaid tehnoloogiaid. Näiteks tulevad pea kõik Sony telerid koos Google TV operatsioonisüsteemiga, mis annab mitmeid lisavõimalusi.

Näiteks võimaldab see kasutada teleris voogedastusteenuste rakendusi samamoodi nagu oma nutitelefonis ning ühendada väliseid seadmeid fotode näitamiseks või muusika esitamiseks. Kõikide Google TV funktsioonide kohta saad lähemalt uurida sellest loost.

Muud omadused

Olulised on ka teleri sees peituvad tehnoloogiad, mis aitavad parimat pildikvaliteeti pakkuda. Näiteks Dolby Vision annab pildile suurema kontrastsuse ja värvisügavuse ning Dolby Atmos loob rikkalikuma helifooni. Mida need tehnoloogiad täpselt teevad, saad uurida siit.

Sony telerites on kasutusel Bravia-nimeline pildiparandussüsteem, mis koondab kõikvõimalikud tehnoloogiad – tulemuseks on parim teleri vaatamise kogemus. Erinevad pildiparandustehnoloogiad kuvavad värve tõetruumalt, toovad esile ka pisemad detailid, muudavad heledust vastavalt vajadusele ja võimaldavad sisu nautida just nii, nagu selle loojad on ette näinud.

Nüüd pole muud, kui suunduda Sony Centeri kauplusesse või nende e-poodi ja sobiv mudel välja otsida. Sony laiast valikust leiad kindlasti kõigile parameetritele vastava teleri. Silm tasub peal hoida ka erinevatel kampaaniatel ja pakkumistel – nii võid uue mudeli saada ka väga hea hinnaga.