See kompaktne ja kerge Sony täiskaaderobjektiiv saab mängeldes hakkama nii lähi- kui kaugvõtetega

Kaameraga kaasa tulev standardobjektiiv saab oma ülesannetega küll hakkama, kuid ei paku piisavalt lisavõimalusi. Seda viga aitab parandada Sony SEL2070G 20-70 mm täiskaaderobjektiiv, mis tänu oma mitmekülgsusele on hea kaaslane nii pildistamisel kui ka filmimisel.

Suur kaugusevahemik muudab objektiivi universaalseks ning võimaldab teha esmaklassilisi fotosid nii lähedalt kui kaugelt. Näiteks 20 cm juures on teravustamiskaugus 30 cm ning telefoto puhul 25 cm. Autofookuse kasutamisel suudab kaamera hoida 25 cm fookuskaugust kogu suumi ulatuses.

Objektiivil on kaks täiustatud (advanced aspherical) asfäärilist elementi, üks asfääriline element, kolm eriti madala hajutusega (Extra-low Dispersion) klaaselementi ning üks tavaline, madala hajutusega element. Kokku aitab see kombinatsioon vähendada moonutusi ning jäädvustada kaadris olevaid kujutisi võimalikult täpselt ja elutruult.

Seda kõike tänu Sony Dual XD teravustamismootorile, mis tagab kiire ja sujuva teravustamise nii pildistamisel kui ka filmimisel. Probleemiks pole ka selgete kaadrite saavutamine liikuvate objektide puhul, olgu tegu pildistamise või video salvestamisega. Siinjuures on abiks ka väga vaikne mootor.

Sony objektiivi tugevuseks on veel kompaktne kujundus ning kerge kaal. Kõigest 488 grammi kaaluv SL2070G on ühtlasi ka tolmu- ja niiskuskindel, mis teeb selle välioludes ideaalseks kaaslaseks. Lisaks sellele on läätseklaas kaetud spetsiaalse fluorkattega, millele ei jää sõrmejälgi ning mis on vett ja õli hülgav. Seepärast saad ka kiiretes situatsioonides alati kindel olla, et pilt tuleb selge ja terav.

Juhtimist hõlbustavad objektiivi sisse ehitatud erinevad lahendused. Nii saab juhtrõngaste abil muuta ava suurust või sättida teravust. Fookusrežiimi jaoks on olemas lüliti ning veelgi mugavamaks kasutamiseks ka eraldi automaatse fookuse hoidmise nupud.

SEL2070G 20-70 mm objektiiv jõuab müüki veebruari teises pooles, kuid soovi korral saad seda juba praegu eeltellida. Objektiivi kohta leiad lisainfot Miterassa e-poest. Ostes tulevad komplektis kaasa ka kott, kattekorgid ning päikesevarjuk.