Sony Alpha 9 III on maailma esimene täiskaader-pildisensor kaamera globaalse särisüsteemiga

Sony tõi turule täiskaader-hübriidkaamera a9M3, mis teeb sarivõtteid kiirusega kuni 120 kaadrit sekundis ja seda ilma moonutuste või ekraani pimestuseta.

Spetsiaalselt selle mudeli jaoks välja töötatud CMOS pildisensor võimaldab teha 24,6 Mpx fotosid. Erinevalt tavalisest katikuga sensorist, mis salvestab pilte järjest ülemisest pikslireast alumiseni, loeb uus sensor kõiki piksleid korraga ning tänu sellele saab jäädvustada ka kiiresti liikuvaid objekte ilma moonutusteta.

Muuhulgas teeb see ka sarivõtteid kuni 120 kaadrit sekundis ja tunneb tehisintellekti abil ära kaamerasse jäävaid subjekte – lõpptulemuseks on ülidetailsed ja kõrge kvaliteediga fotod. Parandatud on ka silmade jälgimise tehnoloogiat: see kaamera tuvastab paremini ning seejärel fokuseerib ja jälgib kaadris oleva subjekti silmade liikumist.

Sony a9M3 säriaeg sarivõtte ajal on 1/16 000 sekundit. Kui kaamera ühendada välguga, kasvab maksimaalne säriaega koguni 1/80 000 sekundini, mis teeb kiiresti liikuvate subjektide pildistamise moonutusvabaks. Hi Frequency Flicker funktsioon aga sünkroniseerib säriaja värelusega, võimaldades märkimisväärselt vähendada värelust LED-valguses pildistamisel.

Ka filmimise osas on tehtud täiendusi: Sony a9M3 on esimene Alpha-seeria kaamera, mis filmib 4K resolutsioonis 120 kaadrit sekundis ilma video suurust kärpimata ja salvestab seeläbi rohkem sisu ühes kaadris.

Kaamera ekraan on neljal teljel pööratav, mis teeb sobiva asendi leidmise lihtsamaks ja muudab kasutuse mugavaks ka kitsastes oludes. Käepide on väga hea haarduvusega ja selle kõrvalt leiab spetsiaalse nupu, mille alla saab seadistada endale sobiva funktsiooni. Sony a9M3 ühildub ka VG-C5 vertikaalse käetoega, mis kinnitub kaamera alla. Tänu ergonoomilisele käepidemele on kaamerat mugav kasutada ka pikemate fotosessioonide ajal.

Et fotod ei jääks tegemata ka rasketes ilmaoludes ja ekstreemsetes tingimustes, on kaamera kere valmistatud vastupidavatest ning ilmastikukindlatest materjalidest.

Suurte andmehulkade salvestamiseks on kaameral kaks mälupesa, mis toetavad CFexpress A-tüüpi, UHS-I ning UHS-II tüüpi mälukaarte. Lisaks on sellel kiire 5 GHz ühendus, tänu millele saab andmeid edastada tavapärasest kaks korda kiiremini.

Alpha 9 III tippklassi kaamera kohta saad lähemalt lugeda Sony kodulehelt, ostusoovi korral külasta aga Miterassa e-poodi või Sony Centeri esindusi.