Sony tõi turule maailma kõige kergema suure avaga G Masteri seeria objektiivi

Tegu on G Master™ FE 300mm F2.8 GM OSS, 35 mm täiskaader α™ (Alpha™) E-mount objektiiviga, mille maksimaalne ava on F2.8. Tänu sellele on võimalik jäädvustada suurepärase kvaliteediga liikuvaid stseene.

Nagu G Master seeriale omane, pakub ka uus objektiiv esmaklassilist jõudlust ning kiiret ja täpset autofookust – see mudel on võimeline autofookusega sarivõtteid tegema 120 kaadrit sekundis. Seepärast sobib see ideaalselt kiirete ja keerukate objektide pildistamiseks, nagu näiteks spordisündmused või liikuvad loomad.

Ideaalse tulemuse saavutamisel tulevad appi kaks sisseehitatud dünaamilist lineaarmootorit ning spetsiaalselt selle objektiivi jaoks loodud algoritmid. Uuenduslik optiline disain kasutab kolme Super ED (eriti madal hajuvus) klaaselementi ja ühte ED klaaselementi, et summutada kromaatilist aberratsiooni ning saavutada kõrge eraldusvõime ja kontrastsus kogu kaadris. See omakorda annab rohkem mänguruumi piltide lõppviimistlemisel ning nende kärpimisel.

G Master seeria objektiividele kohaselt võimaldab 300 mm fookuskaugus ja F2.8 maksimaalne fookusava kasutada kitsast teravsügavust ning objektid taustast paremini esile tõsta. Optiline SteadyShot™ stabiliseerimise funktsioon aitab aga teravamaid tulemusi saavutada.

Lisaks headele tehnilistele omadustele paistab G Master FE 300 mm silma ka kergusega – see kaalub kõigest 1470 grammi. Objektiivi sisemuses on kasutatud vastupidavat magneesiumsulamit ning raskus ei ole koondunud objektiivi esiossa, vaid on jaotatud ühtlaselt kogu korpuse ulatuses. Tänu sellele on võimalik käsitsi pildistades saavutada alati teravaid tulemusi ning jäädvustada dünaamilisi stseene täpselt.

Objektiiv on kaetud Nano AR II kattega, mis aitab vähendada peegeldusi, helkimist ning minimeerida varikujutisi piltidel. Spetsiaalne funktsioonirõngas hõlbustab juurdepääsu teravustamisele ning kaadri suuruse valikule.

Mõeldud on ka objektiivi kasutamisele keerulistes oludes ning lisatud tolmu- ja niiskuskindlus. See tagab pikema kasutusaja, samas esiosa fluoriga kate tõrjub efektiivselt tolmu ja vett ning aitab vältida sõrmejälgede teket.

Sony G Master FE 300mm F2.8 GM OSS objektiiv on saadaval alates 2024. aasta jaanuarist. Tootega on võimalik lähemalt tutvuda Miterassa e-poes ja alloleva video vahendusel.