Sony tõi turule uue G Masteri seeria objektiivi, mis pakub ülimalt head pildikvaliteeti

G Master seeria objektiivid pakuvad tõelist tipptaset oma kõrge resolutsiooni ning enneolematu bokeh-efekti võimekusega. Samu väärtusi kannab edasi ka Sony uus mudel FE 16-35MM F2.8 GM II.

Tegu on maailma väikseima ja kergeima F2.8 lainurk täiskaaderobjektiiviga. Võrreldes eelmise põlvkonnaga on see 20 protsenti väiksem, mis teeb selle kaasaskandmise mugavamaks. Samamoodi on vähenenud kaal: 680 grammi pealt on see kukkunud rohkem kui 100 grammi, kaaludes 547 grammi.

F2.8 GM II on saanud uuendusliku optilise disaini, mille tulemusena pakub objektiiv silmapaistvat lähivõtete kvaliteeti. Kaamera kasutab ujuvat teravustamismehhanismi, kust leiab neli XD-lineaarmootorit. See võimaldab ka täpsemat objektiivijuhtimist ja autofookust.

Tänu kõrgele resolutsioonile on tagatud pildi teravus ja selgus kogu 16 kuni 35 mm suumivahemikus, ulatuses servadeni välja. Selle saavutamiseks kasutatakse viit asfäärilist elementi, millest kolm on äärmuslikult asfäärilised. Lisaks ülimalt kõrgele eraldusvõimele aitab see luua ka suurepärast bokeh-efekti.

Filmimist silmas pidades on kogu kogemus tehtud sujuvamaks. Vähendatud on fookuse ja telje nihet, avanemise müra ning vibratsiooni. Minimaalselt muutuv raskuskese aitab kaamerat stabiilsemalt käes hoida ning vähendab vajadust eraldi gimbali järele.

Sony kasutab ka F2.8 GM II mudelil Nano AR Coating II peegeldusvastast katet. Selle abil saab läätsedel efektiivselt vähendada peegeldusi, varje ja muid häiringuid, mida päike või muud valgusallikad tekitada võivad.

Objektiivi mugavamaks kasutamiseks leiab sellelt kaks fookuse hoidmise nuppu, mis võimaldavad paremini pildistada nii horisontaalselt kui ka vertikaalselt. Ühele neist saab aga soovi korral muu funktsiooni määrata.

Sony on suurt tähelepanu pööranud ka tolmu- ja niiskuskindlusele ning kasutanud objektiivi juures spetsiaalseid tihendeid. Läätseelementi kaitseb fluorist kate, mis aitab tõrjuda vett, õli ja muda ning hõlbustab sõrmejälgede eemaldamist.

Sony FE 16-35MM F2.8 GM II on saadaval Sony Centeri poodides ning Miterassa e-poes. Lisaks tavapärasele kaheaastasele garantiile saab juurde osta Sony tehasegarantii, kokku kuni viieks aastaks. Loe selle kohta lähemalt siit.