Sony tutvustas uhiuut kaamerat, objektiivi ja suundmikrofoni

Sony toob kõigi foto- ja videosõprade rõõmuks turule oma kõige arenenuma APS-C kaamera ILCE-6700, suundmikrofoni ECM-M1 ning täiskaader-hübriidkaameratele mõeldud objektiivi FE 70-200mm F4 Macro G OSS II.

ILCE-6700 kaamera

Tegu on Sony uusima peeglita kaameraga, mis ühendab täiskaader Alpha ja Cinema Line seeria kaamerate tipptasemel foto- ning videojõudluse ning a6000-seeria kompaktsuse ja kerge disaini.

Kaameral on kasutusel 26,0 efektiivse megapiksliga Exmor R CMOS pildisensor koos APS-C tagantvalgustusega ning BIONZ XR pildiprotsessor. Selline kombinatsioon võimaldab filmida 4K resolutsioonis videot kuni 120 kaadrit sekundis, kuigi jäädvustamiseks kasutatakse 6K resolutsiooniga samaväärset andmevoogu.

Tänu suurele dünaamilise ulatusele – ISO-tundlikkuse standard on 100 kuni 32 000 – võimaldab kaamera madala müratasemega pildistamist. Täiskaaderkaamerate jaoks välja töötatud AE algoritmi abil on piltidel jäädvustatud värvitoonid alati loomulikud, isegi kui selle tegemisel on kasutatud tehislikke valgusallikaid.

Kasutusele on võetud innovaatiline töötlusprotsess, kus kasutatakse tehisintellekti abi. See võimaldab kaameral ära tunda nii inimesi, loomi, linde kui ka eluta objekte, nagu autod või lennukid. Kõik see kokku tagab suurema täpsusega reaalajas autofookuse ning selgema lõpptulemuse.

Kaamera ise kaalub 493 grammi ning on varustatud LCD-ekraaniga, mida saab puutetundlikult juhtida ning vastavalt soovile keerata. Kerel on ka 5-teljeline keresisene pildistabilisaator ning ühilduvus 70 erineva objektiiviga, mis kasutavad E-mount süsteemi.

FE 70-200mm F4 Macro G OSS II objektiiv

Selles objektiivis on kokku pandud kõik Sony parimad tehnoloogiad, millega on tagatud suurepärane optiline ja autofookuse jõudlus. Nagu nimigi vihjab, on objektiivi suureks eeliseks makrovõtted. Tegu on esimese poolmakro võimekusega objektiiviga oma klassis, mille minimaalne fokuseerimise kaugus on 26 sentimeetrit. See annab pildistamisel ja videote tegemisel oluliselt juurde paindlikkust ning vabadust.

Objektiivi seest leiab neli lineaarset XD-mootorit, mis aitavad teravustamiskiirust parandada kuni 20 protsenti. Objektiiv suudab hoida fookust ka sisse- ja väljasuumimise ajal ning selle jälgimiskiirust on tõstetud pea kaks korda.

Kasutamise muudavad mugavaks fookuseerimiseks mõeldud kiirlülitid ning võimalus kasutada neid koos telekonverteritega, mis ei vähenda optilist kvaliteeti.

Tänu kompaktsetele mõõtmetele ning 794-grammisele kaalule on seda lihtne kaasa võtta. Spetsiaalne lukustusklahv aitab ära hoida kere tahtmatut pikenemist transpordi ajal. FE 70-200mm F4 Macro G OSS II objektiiviga saad muretult filmida ja pildistada ka välioludes, sest selle konstruktsioon on tolmu- ja veekindel.

ECM-M1 suundmikrofon

Sony uusim suundmikrofon on varustatud 8 erineva heli vastuvõtmise režiimiga, et heli salvestamist veelgi kvaliteetsemaks muuta. Beamforming-tehnoloogia ning täiustatud digitaalne helitöötlus võimaldavad salvestada selgemat heli. Suunatud režiimis püüab mikrofon heli 30-kraadi laiuselt kaamera eest – see on ideaalne režiim intervjuude salvestamisel ja vlogimise korral.

ECM-M1 on varustatud erinevate müravähendusmeetmetega. Spetsiaalsed filtrid aitavad vähendada taustamüra ning minimeerida madala sagedusega müra. Kuna müratöötlus toimub juba mikrofoni kasutuse ajal, vähendab see oluliselt keeruka järeltöötluse vajadust.

Suundmikrofon kaalub kõigest 65 grammi ning ühendub sobilike mudelitega automaatselt. Tänu tolmu- ja niiskuskindlusele saab seda kasutada ka välioludes. Komplektis on kaasas ka tuulemüra vähendav kate.

Kõik nimetatud uued Sony seadmed on Baltimaades saadaval alates augustikuust.