Sony tutvustas uusi suuremahulisi mälukaarte kaameratele

Sony tõi välja uued G-seeria CFexpress B-tüüpi mälukaardid CEB-G480T ja CEB-G240T. Tänu suurele mahule pakuvad need stabiilsust ja usaldusväärsust pikemateks foto- ja videosessioonideks.

Kiired ja usaldusväärsed

CEB-G seeria on mõeldud professionaalsetele fotograafidele, videograafidele ja entusiastidele, kes soovivad nobedat alla- ning üleslaadimiskiirust ja erakordset töökindlust.

CEB-G480T mälumaht on 480 GB, maksimaalne lugemiskiirus 1850 MB/s ja maksimaalne kirjutamiskiirus 1750 MB/s. CEB-G240T mälukaart annab kasutaja käsutusse 240 GB salvestusruumi, kaardi maksimaalne lugemiskiirus on 1850 MB/s ja maksimaalne kirjutamiskiirus 1600 MB/s.

Mõlemad kaardid toetavad kiiret andmeedastust arvutisse CFexpress B-tüüpi kaardilugejaga MRW-G1, mida müüakse eraldi. Tänu sellele tagatakse sujuv töövoog suurte kõrgresolutsiooniliste fotode ja suure bitikiirusega videote töötlemisel.

Kaardid toetavad ka skaneerimis- ja päästetarkvara rakendusi, mis aitavad salvestatud sisu säilitada ning turvaliselt hoiustada. Sony Media Scan Utility skaneerib näiteks igal kasutusel automaatselt mälukaardi sisu, et anda selle seisukorrast ülevaade.

Memory Card File Rescue rakendus aitab vajadusel taastada kogemata kustutatud faile või salvestamisel rikutud fotosid ja videoid.

Täiustatud vastupidavus

Võrreldes varasemate mudelitega on CEB-G480T ja CEB-G240T mälukaardid parema vastupidavusega. Nende kukkumiskindlus on suurenenud kuni viis korda ning paindumiskindlus kasvanud kolm korda.

See tähendab, et saad kaarte turvaliselt kasutada ka äärmuslikes tingimustes: kõrgete temperatuuride juures, röntgenikiirguse ja intensiivse UV-kiirgusega tingimustes.

Mõlemad mälukaardimudelid jõuavad kaubandusvõrku 2024. aasta märtsis. Suurema mahuga CEB-G480T müügihinnaks on 390 eurot ning väiksema mahuga CEB-G240T hinnaks 250 eurot.

Kaartide kohta on võimalik rohkem infot saada Sony kodulehelt.