Sony uue ja kerge nutitelefoni Xperia 10 V aku on klassi parima vastupidavusega

Sony tutvustas äsja uut Xperia 10 seeria mudelit, seekord juba 5. põlvkonna oma. Tegu on ülimalt kerge ja kompaktse telefoniga, mida on mugav kasutada ning mille aku peab väga kaua vastu.

Musta, valget, lavendlilillat või mündirohelist tooni korpuse seest leiab 6,1-tollise OLED-ekraani, mis on võrreldes eelmise mudeliga kuni 50 protsenti heledam. See muudab telefoni kasutamise mugavaks ka otsese päikesevalguse käes.

Ülimalt kerge nutitelefon kaalub kõigest 159 grammi. Kui lisada siia veel 5000 mAh mahutavusega aku, on tegu oma segmendis kõige kergema ja suurema akuga telefoniga. Tänu mahukale akule saad telefoni endaga igale poole kaasa võtta, ilma et peaksid selle kiire tühjenemise pärast kartma. Soovi korral saad filme või muud videosisu vaadata järjest kuni 34 tundi.

Heli esitamiseks on telefonil kõlar nii ülemises kui alumises servas, et saaksid muusikat ja filme nautida stereoheliga. Võrreldes paljude teiste tootjatega on Sony truuks jäänud juhtmega kõrvaklappide ühendamise võimalusele, mis tähendab, et saad oma lemmikklapipaari ka koos telefoniga kasutada. Kusjuures Hi-Res Audio heli funktsioon on saadaval nii juhtmega kui juhtmevabalt klappidega kuulates.

Uue mudeli kaamerate kasutamine on tehtud ülimalt lihtsaks. Tehisintellekti abil valitakse vastavalt kaamerasilma ees olevale vaatele parim sätete kombinatsioon ning vormistatakse see kauniks fotoks. Tänu kolmele kaamerale saad teha just selliseid pilte, nagu soovid, olgu selleks lähivõtted või udustatud taustaga portreepildid. Lainurkkaameral on uus sensor, mis tänu 60 protsenti suuremale tundlikkusele võimaldab teha selgemaid pilte ka hämaras ja pimedas.

Kerget, suure akuga ning avastamisrõõmu pakkuvate kaameratega telefoni saad muretult kasutada ka veidi ekstreemsemates oludes, kuna Xperia 10 V-l on ka IP65/68 klassi vee- ja tolmukindlus. Telefoni saab panna ka kuni 1 TB suuruse mälukaardi ning Sony telefonidele omaselt pole SIM-kaardi pesa avamiseks tarvis abivahendeid. Xperia 10 V teeb elu lihtsamaks ka neil, kes eelistavad kasutada eSIM-i, kuna uus mudel toetab seda.

Xperia 10 V eetellimine avatakse 12. juunil ning poodidesse jõuab see juuni lõpus. Huvilised saavad eeltellimuse vormistada ja telefoni kohta täpsemalt uurida Miterassa e-poest.