Sony uue lipulaeva Xperia 1 V kaamera on nutitelefonide seas üks paremaid

Värskele keskklassitelefoni Xperia 10 V kõrval tõi Sony turule ka uue tippklassinutitelefoni, mille silmapaistvaks omaduseks on esmaklassiline kaamerakomplekt. Aga mitte ainult.

Sony telefonidele omaselt on ka Xperia 1 V kitsama ja piklikuma kujuga, et seda oleks võimalikult mugav ühe käega kasutada. Telefoni korpusesse on mahutatud 6,5-tolline OLED ekraan, mille värskendussagedus on 120 hertsi. Tänu 4K-eraldusele on filmide ja videosisu vaatamine tõeline nauding, sest Bravia HDR tehnoloogia aitab kuvatavat sisu muuta kontrastsemaks ning värvitoonid täpsemaks.

Jõudlusest ei jää samuti puudu, sest uuel mudelil on kasutusel Qualcommi uusim ja võimsaim protsessor Snapdragon 8 Gen 2. Võrreldes eelmise põlvkonnaga on jõudlus kasvanud 35 protsenti ning kiibi efektiivsus tõusnud 45 protsenti. See omakorda aitab kaasa ka aku paremale vastupidavusele.

Telefoni seest leiab 5000 mAh mahutavusega aku, mis võimaldab videosisu vaadata kuni 20 tundi järjest. Laadimine käib kiirelt, sest kõigest poole tunniga täitub aku 50 protsendi ulatuses.

Uus mudel on aga tõeline maiuspala fotohuvilistele ja sisuloojatele. Sony on kasutusele võtnud uue põlvkonna sensori Exmor T, millel on innovaatiline kahekihiline transistoridega pikslite ülesehitus. Kasutaja jaoks tähendab see seda, et piltidel on varasemaga võrreldes tunduvalt vähem müra ning kaamera saab hakkama ka väga pimedates tingimustes pildistamisega. Kvaliteedilt sarnanevad Xperia 1 V nutitelefoniga tehtud fotod täiskaaderkaamerate piltidega.

Peale pildistamise on Sony täiustanud ka video filmimist ning pakub võimalusi, mis varem olid saadaval ainult Sony kaameratel. Sisuloojaid silmas pidades on lisatud režiim S-Cinetone, mis võimaldab luua filmilikke videoklippe naturaalsetes värvitoonides. Samuti on lisatud Alpha seeria kaameratelt tuntud Creative Looki eelseadistused fotode tegemiseks ning videote filmimiseks, et sisu veelgi loomingulisemalt edasi anda.

Muusikasõbrad saavad samuti rõõmustada, sest uuel mudelil pole kuskile kadunud vana hea kõrvaklapipesa. Vali juhtmega või juhtmevabad klapid, Xperia 1 V pakub ühtmoodi kvaliteetset muusikaelamust. Tänu Hi-Res Audio tehnoloogiale saad muusikat kuulata kadudeta ning selliselt, nagu esitaja selle ette nägi.

Sony Xperia 1 V mudel jõuab poelettidele juulikuus ning seda saab osta musta, valge või rohelisena. Täpsemalt saad telefoni kohta uurida Miterassa e-poest.