Sony uued WF-1000MX5 kõrvasisesed klapid tõstavad mürasummutuse uude kõrgusesse

Sony tutvustas uusi WF-1000MX5  kõrvasiseseid klappe. Need samuti palju kuulsust ja heakskiitu kogunud WF-1000XM4 mudeli järglased on asjatundjatelt juba suurt tunnustust pälvinud – tehnoloogiaportaal What Hi-Fi? on uutele klappidele andnud viiepalliskaalal lausa maksimumpunktid.

Uued klapid on väiksemad ja kergemad

WF-1000MX5 kõrvaklapid on kujundatud mugavust silmas pidades. Võrreldes eelmise mudeliga on nende kaal vähenenud pea 20 protsendi ning suurus 25 protsendi võrra – niisugused klapid ei muutu ebamugavaks ka pikemat aega kandes.

Läikiva pinnaga klappide polüuretaanist otsikud vähendavad müra ka kõrgetel sagedustel. Tänu spetsiaalsele materjalile püsivad klapid väga hästi kõrvas ning tänu uuele kujule vähendavad survet kõrvadele. Otsikud on saadaval neljas eri suuruses, lisandunud on ka üliväike SS suurus.

Kõrvaklappide juures on kasutatud ümbertöödeldud plastmaterjale, et muuta need keskkonnasõbralikumaks. Lisaks on klappide pakendi valmistamisel kasutatud spetsiaalset keskkonnateadlikku pabermaterjali, mis on valmistatud bambusest, suhkruroo kiududest ja tarbimisjärgsest ringlusse võetud paberist.

Veelgi parem mürasummutus ja heli

Kõrvaklappides on ekstra nende jaoks loodud Dynamic Driver X kõlarielemendid, mis tagavad sügava bassi, selge häälekõla ning heli esituse väga laial skaalal.

WF-1000MX5 klapid kasutavad uuenduslikku pea jälgimise tehnoloogiat, mis kohandab kuulaja helivälja automaatselt, et tulemus oleks parim. Helide joondamiseks kasutatakse nutitelefoni ekraani.

Klappide mürasummutus on viidud uuele tasemele kuue mikrofoni abil. Kummalgi klapil on kolm mikrofoni, millest kaks on mõeldud spetsiaalselt madalate helide summutamiseks.

Sony värsked HD Noise Cancelling Processor QN2e ja Integrated Processor V2 kiibid tagavad tänu 24-bitisele helitöötlusele ja suure jõudlusega analoogvõimendusele madala moonutuse ning kristallselge heliedastuse.

Sony on suurema tähelepanu alla võtnud ka kõnekvaliteedi. Täna spetsiaalsele algoritmile, mis kasutab Deep Neutral Network (DNN) töötlemist ja luujuhtivuse andureid, et vähendada müra, kõlab kasutaja hääl selgelt ja loomulikult ka väga mürarikkas keskkonnas.

Palju lisavõimalusi

Sony Auto Play funktsioon paneb muusika mugavalt mängima, kui klapid kõrvas, ning peatab automaatselt, kui klapid kõrvast võtta. Samuti edastab see nutitelefoni teavituste märguanded otse klappidesse, ilma et peaks telefoni välja otsima.

Kõrvaklappe saab juhtida häälkäskluste abil ning ühendada kahe erineva seadmega korraga. Kõne saabudes ühenduvad kõrvaklapid automaatselt ise aktiivse seadme külge.

Ühe laadimisega saab järjest kuulata kuni 8 tundi muusikat ning kõigest kolme minuti pikkune laadimine annab kasutusaega juurde terve tunni võrra. Laadimise teeb veelgi mugavamaks juhtmevaba laadimise funktsioon.

Kõrvaklapid on IPX4 veekindlusega, mis tähendab, et neid võib muretult kanda ka trennis ja vihmas.

Uued klapid on saadaval alates augustikuust hinnaga 320 eurot ning tellida saab neid Miterassa e-poest.