Sony Xperia 1 V ja 10 V nutitelefonid on mõlemad oma klassi tipptegijad

Sony tutvustas äsja Xperia 1. ja 10. seeria uue põlvkonna mudeleid, mis nüüd ka poodides saadaval. Kui Xperia 1 V on mõeldud neile, kes soovivad tippklassi sooritust igas aspektis, siis Xperia 10 V pakub keskklassis ühte kauakestvamat akut.

Sony Xperia 10 V

Sony on Xperia 10 V mudelisse ära mahutanud 5000 mAh aku, mis laseb sul telefoni muretult kasutada terve päeva ja kauemgi. Vajadusel saad filme vaadata isegi kuni 34 tundi jutti.

Lisaks heale akule üllatab keskklassi mudel ka kergusega, mis teeb telefoni kaasas kandmise lihtsamaks. 6,1-tolline ekraan põhineb OLED-tehnoloogial, mis muudab värvid erksaks ning filmide ja videote vaatamise tõeliseks naudinguks.

Muidugi on Sony üheks trumbiks alati olnud kaamerate kvaliteet ning ka siin pole Xperia 10 V erand. Kokku leiab tagumiselt küljelt kolm kaamerasensorit: põhikaameraks on 48 Mpx lainurk ja selle kõrval on veel 8 Mpx ülilainurk- ja 8 Mpx telefotokaamera.

Sony tehisintellekti abil analüüsitakse kaadris olevat infot automaatselt ning töödeldakse pilti nii, et saaksid igas olukorras alati parima jäädvustuse. Tänu optilisele pildistabilisaatorile võid aga olla kindel, et fotod tulevad selged ka siis, kui pildistamise ajal peaks kaamera liikuma.

Kuhugi pole kadunud ka kõrvaklapipesa, nii et saad muusikat kuulata ka juhtmega kõrvaklappidega. Kes aga sõpradega koos muusikat kuulata tahab, see saab seda teha stereoheli pakkuvate kõlarite vahendusel, mis paiknevad esikülje ülemises ja alumises osas.

Sony Xperia 1 V

Kui otsid tõelist tipptaset ning parimaid kaameraid turul, siis Xperia 1 V on just see mudel, mille poole tasub vaadata. 6,5-tolline OLED-ekraan võimaldab videoid vaadata 4K resolutsioonis ning kogu kasutuskogemuse muudab eriti sujuvaks 120-hertsine kaadrisagedus.

Telefoni seest leiab uusima Snapdragon 8 Gen 2 kiibi, mis teeb kasutuse murevabaks ning muudab mängukogemuse meeldejäävaks. Ka Xperia 1 V mudelilt leiab 5000 mAh mahutavusega aku, mis lisaks pikale kestusele pakub ka asjalikku kiirlaadimise võimalust. Kõigest 30 minutiga on võimalik see enam kui 50 protsendini täis laadida.

Sony tippmudeli tagumiselt küljelt leiab samuti kolm kaamerat: põhikaamera 48 Mpx lainurk, 12 Mpx ülilainurkkaamera ning 12 Mpx telefotokaamera. Põhikaamera juures on Sony kasutusele võtnud uue Exmor T sensori, mis tänu uuenduslikule tehnoloogiale püüab endasse rohkem valgust. Tänu sellele on võimalik oluliselt vähendada pildimüra ning saavutada pildistamisel ja filmimisel parem tulemus. Hämaras ja pimedas pildistamisel on müratase varasemaga võrreldes kuni kaks korda madalam.

Xperia 1 V on tõeline maiuspala videograafidele ja sisuloojatele. Telefonist leiab mitmeid eelseadistatud videorežiime, millega oma loomingule eripära ja särtsu lisada. Sony telefonidest leiad ka spetsiaalselt videote tegemiseks mõeldud rakendused Videography Pro ja Cinematography Pro, mis võimaldavad tõeliselt professionaalset sisu luua ja oma ideid väljendada.

Mõlemad mudelid on saadaval e-poodides, operaatorite juures ning Sony Centeri kauplustes. Soovi korral saad Sony kodulehelt telefonide kohta lähemalt uurida – Xperia 10 V kohta siit ja 1 V kohta siit.