Tahad teleri heli uuele tasemele viia? Sony ribakõlarid tulevad appi

Kuigi teleritootjad näevad vaeva, et helikvaliteeti pidevalt parandada, pole selle uuele tasemele viimiseks paremat lahendust, kui kasutada ribakõlareid. Siin tuleb appi Sony lai valik, kus on nii üksikuid kõlareid kui ka mitmest kõlarist koosnevaid komplekte.

Milliseid mudeleid ja komplekte pakutakse?

Kõige lihtsam viis heli parandada on kasutada üksikut ribakõlarit, näiteks Sony HT-SF150. Selle seest leiab Bass Reflexi tehnoloogial põhineva kõlari, mis suudab esitada teleri kõlarite omast oluliselt sügavamat bassi, rääkimata kõrgetest ja keskmistest helidest.

Kõlarit on mugav kasutada, sest see ühendub HDMI ARC tehnoloogia abil ning võimaldab juhtida ka teleri heli. Lisaks on HT-SF150 mudelil olemas Bluetooth, tänu millele saab seda kasutada muusika kuulamiseks nutiseadme kaudu.

Kel soov tulevikus helisüsteemi lisakõlaritega täiendada, see leiab Sony valikust kolme kanaliga HT-A3000 mudeli, viie kanaliga HT-A5000 ja seitsme kanaliga HT-A7000 mudeli. Neile kõigile on võimalik juurde lisada nii bassikõlar kui ka tagumised kõlarid, et luua kaasahaaravat ruumilist heli.

Lisakõlarite suureks plussiks on juhtmevaba ühendamine süsteemiga. Bassikõlari ja tagumiste kõlarite ühendamiseks on tarvis ainult toitekaablit, kuid Sony pakub HT-A7000 mudelile ka akutoitel SA-RS5 kõlarikomplekti, mis muudab nende paigutamise veelgi mugavamaks ja silmale ilusamaks.

Selle pildi alt-atribuut on tühi. Failinimi on 59c49cf229a6bc232524588d1df1644d.jpg

Kui pole suurt soovi ise komplekti kokku panna, siis on Sony valikus ka juba valmis lahendused. HT-S400 komplektis on koos nii ribakõlar kui ka eraldi bassikõlar, mis toob madalad helid veelgi paremini esile. Täieliku helielamuse saab aga HT-S40R komplektiga, kus lisaks ribakõlarile ja bassikõlarile on ka juhtmevabad tagakõlarid.

Mis vahe on odavamal ja kallimal süsteemil?

Rusikareegel on, et mida kallim komplekt, seda rohkem on lisavõimalusi ning erinevaid heliparandustehnoloogiaid. Näiteks on alates HT-A3000 mudelist olemas Dolby Atmose tugi ning võimalus ühendada väliseid lisaseadmeid ka muude teenuste kaudu: Spotify või Google Casti ühendamine käib kiire klikiga otse äpist.

A3000 mudelitest ülespoole on olemas ka DTS:X-i tehnoloogia tugi, mis võimaldab luua realistliku helipildi ja tunde, justkui viibiksid ise ekraanil kulgevate sündmuste keskel. Lisaks kasutatakse heliparandussüsteeme, mis aitavad helil ribakõlarist liikuda üles ja külgedele.

Kogu kõlarivalikuga saab lähemalt tutvuda Sony Centeri e-poes. Vastavalt soovile on võimalik komplekt ise kokku panna või siis valida selline, kus mitu kõlarit juba sees.